Η νέα κατάληξη .ελ είναι πραγματικότητα

Η νέα κατάληξη .ελ είναι πραγματικότητα

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η κατάληξη .ελ (με Ελληνικούς χαρακτήρες) πρόκειται να τεθεί σε διάθεση στις 10 Ιουλίου 2018 στις 11:00 πμ (08:00 UTC) και πλήθος νέων domains γίνονται διαθέσιμα σε όλους. Ταυτόχρονα όμως, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες που έχουν ήδη κατοχυρώσει .gr domains να προστατέψουν τα domains τους ενεργοποιώντας τα ίδια ακριβώς domains και τα ομόγραφά τους στην νέα κατάληξη .ελ, εφόσον το επιθυμούν.

Το πρώτο τρίμηνο – Ώρα για brand protection!

Από την ημέρα που τα .ελ domains θα είναι διαθέσιμα για κατοχύρωση, στις 10 Ιουλίου δηλαδή, θα υπάρξει μια περίοδος διάρκειας τριών μηνών, κατά την οποία οι ιδιοκτήτες κατοχυρωμένων έως τότε .gr domains θα έχουν “προτεραιότητα” στην κατοχύρωση του ίδιου ή ομόγραφου domain με .ελ κατάληξη. Δύο πολύ σημαντικά σημεία που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι:

α) το .ελ domain μπορεί να κατοχυρωθεί μόνο στον καταχωρητή που βρίσκεται το αντίστοιχο ή ομόγραφο .gr domain, και

β) η κατοχύρωση του .ελ domain γίνεται αυτόματα στα ίδια στοιχεία ιδιοκτήτη με του αντίστοιχου ή ομόγραφου .gr domain.

 

Τι θα γίνει μετά το τρίμηνο;

Μετά την πάροδο του αρχικού τριμήνου, κάθε .ελ domain που δεν έχει κατοχυρωθεί θα είναι ελεύθερο προς κατοχύρωση από οποιονδήποτε τρίτο χωρίς περιορισμό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με κάθε άλλη κατάληξη.

Share

Related Posts

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά τους αριθμούς * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>